10 dobrých multivitamínov pre imunitu •

Udržiavanie imunitného systému je hlavným kľúčom k odvráteniu vírusov, baktérií alebo chorôb. Zdravý životný štýl, ako je konzumácia ovocia, cvičenie a dostatok spánku, pomôže udržať váš imunitný systém.

Žiaľ, niektorí z nás túto činnosť možno nezvládnu. Nemusíte sa však obávať, pretože štúdie ukázali, že rôzne druhy vitamínov v multivitamínoch sú dobré aj na udržanie imunitného systému.

Pri výbere multivitamínu musíte venovať pozornosť aj obsahu, pretože všetky značky majú rôzny obsah vitamínov a dávkovanie.

Najlepšie multivitamíny na zvýšenie odolnosti tela

Nasledujúci text obsahuje niekoľko skvelých multivitamínov na posilnenie imunitného systému. Samozrejme, tento multivitamín bol zaregistrovaný u BPOM.

1. Enervon-C

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Ako už názov napovedá, Enervon-C obsahuje vitamín C, ktorý je užitočný pri udržiavaní imunity. Nielen to, tento multivitamín obsahuje aj vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, vitamín B12, vitamín D, niacínamid a pantotenát vápenatý.

Okrem udržiavania vytrvalosti Enervon-C funguje aj tak, že pomáha obnoviť stav tela po chorobe.

nie Registrácia BPOM: SD011500991

2. Renovit Multivitamín & Minerál

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Tento multivitamín obsahuje vitamín A, komplex vitamínov B, vitamín C, vitamín D, vitamín E a 13 ďalších minerálov, ako je vápnik, niacínamid, horčík a železo.

Tieto rôzne zložky pomáhajú zvyšovať vytrvalosť a metabolizmus tým, že poskytujú výživu dôležitým orgánom.

Renovit tiež pomáha urýchliť proces hojenia po chorobe a je bezpečný pre tehotné a dojčiace ženy, ako aj ľudí s hypertenziou a cukrovkou.

nie Registrácia BPOM: SD041514811

  • Wellness multivitamín/minerál 2-A-day

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Wellness zvyčajne poskytuje rôzne vitamíny so špecifickým zložením. Pre tento typ multivitamínov má Wellness pomerne kompletný obsah vitamínov, ako je vitamín A, komplex vitamínov B, vitamín C, vitamín D, vitamín E a vitamín K.

Okrem udržiavania imunitného systému je obsah tohto multivitamínu zdrojom vysokých antioxidantov, ktoré dokážu odvrátiť voľné radikály a zabrániť predčasnému starnutiu.

nie Registrácia BPOM: SI074525151

  • Youvit Gummy Multivitamín

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Ak sú vitamíny zvyčajne vo forme tabliet alebo kapsúl, Youvit poskytuje multivitamíny vo forme želé žuvacie . Tento multivitamín pozostáva z vitamínu A, vitamínu B2, B6, B7, B9, B12, vitamínu C, vitamínu D, vitamínu E, selénu a jódu.

Youvit je bezpečný aj pre žalúdok, pretože nezvyšuje žalúdočnú kyselinu, takže ho môžu konzumovať ľudia s vredmi a GERD.

nie Registrácia BPOM: MD 224510091115

  • Blackmores multivitamíny + minerály

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Rovnako ako Wellness, Blackmores zvyčajne poskytuje vitamíny so špecifickými zložkami. Blackmores však poskytuje aj kompletný multivitamín a minerál.

Tento Blackmores obsahuje vitamín A, komplex vitamínov B, vitamín C, vitamín D, vitamín E, horčík, vápnik, železo a mnoho ďalších.

Tento multivitamín je dobrý na udržanie zdravia a zvýšenie výdrže. Tento multivitamín však nie je určený pre tehotné ženy, dojčiace matky, deti do 12 rokov, dialyzovaných pacientov (dialýza) a vegetariánov.

nie Registrácia BPOM: SI164507181

  • Nutrimax Kompletné multivitamíny a minerály

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nutrimax Complete Multivitamins & Minerals obsahuje 13 základných vitamínov a 18 minerálov a je sprevádzaný Výťažok z amerického ženšenu a zázvorový extrakt.

Tento multivitamín má mnoho výhod, ako je zvýšenie imunity, zlepšenie krvného obehu, pomoc pri zvládaní stresu a urýchlenie hojenia po chorobe.

Tento multivitamín však nie je určený pre deti, tehotné ženy a dojčiace matky.

nie Registrácia BPOM: SI184508601

  • Redoxon Fortimun
‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Redoxon Fortimun obsahuje vitamín C, ktorý pomáha udržiavať imunitný systém, ďalej vitamíny A, B komplex, D, E a kombináciu minerálov železo, meď, zinok, selén, ktoré sú antioxidantmi na udržanie zdravého organizmu.

Tento multivitamín je vo forme tabliet šumivý ktoré možno rozpustiť v pohári vody. Redoxon Fortimun sa nemá používať u dojčiat mladších ako 1 rok, u pacientov s fenylketonúriou a u tehotných žien s vysokými hladinami fenylalanínu.

nie Registrácia BPOM: SD071531601

  • Multivitamín a minerál Fatigon

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Fatigon Multivitamín je doplnok, ktorý obsahuje multivitamíny a minerály, ktoré sa používajú na obnovu a udržanie zdravého tela.

Tento multivitamín obsahuje aspartát draselný a horečnatý, ktorý urýchľuje odbúravanie kyseliny mliečnej, ktorá spôsobuje únavu a bolesti svalov.

Okrem toho Fatigon obsahuje neurotrofné vitamíny B1, B6 a B12, ktoré pôsobia na liečbu kŕčov alebo mravčenia po aktivitách.

nie Registrácia BPOM: SD201556521

  • Holistická starostlivosť Esther C

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Holisticare Ester C je doplnok, ktorý obsahuje vitamín C vo forme esteru, aby bol bezpečnejší v žalúdku a rýchlejšie sa vstrebával do krvného obehu.

Aj keď obsahom nie je toľko ako iných multivitamínov, Holisticare Ester C vydrží v tele 2x dlhšie ako bežný vitamín C. Obsah vitamínu C má antioxidačnú úlohu a slúži na udržanie imunitného systému.

nie Registrácia BPOM: SD031508481

  • Imboost Force

‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Ako už názov napovedá, tento doplnok slúži na zvýšenie vytrvalosti. Hoci tento doplnok nie je multivitamín, Imboost Force funguje aj na udržanie zdravia a urýchlenie liečenia chorôb.

Tento produkt obsahuje suchý extrakt z bylín Echinacea purpurea, suchý extrakt z plodov čiernej bazy, a Pikolinát Zn .

Majte na pamäti, že tento doplnok by nemali užívať chorí roztrúsená skleróza kolagénové ochorenie, leukóza, tuberkulóza (TBC), AIDS , a autoimunitné ochorenie .

nie Registrácia BPOM: SD021503871