4 Príčiny príliš aktívneho plodu v maternici

Sledovanie pohybu plodu je veľmi dôležité, aby ste vedeli, či sa váš drobec dobre vyvíja alebo nie. Aktívny plod je znakom toho, že sa mu darí dobre, ale čo ak je plod príliš aktívny? Je to znak toho, že váš drobec má problémy? Tu je dôvod, prečo je plod príliš aktívny na to, aby sa hýbal.

Príčiny príliš aktívneho plodu

Citujem z Live Science, zvyčajne tehotné ženy môžu cítiť pohyby plodu, keď ich malý má 14 týždňov alebo vstupuje do druhého trimestra, hoci je to stále nejasné.

Pohyb plodu je ovplyvnený polohou placenty, ktorú môže drobec hrať v brušku, a rastúcou veľkosťou tela. Môžete cítiť kopance a lakte vášho drobčeka, keď sa voľne pohybuje v brušku.

Aktívny plod je meradlom stavu dieťaťa v zdravom stave. Je však normálne, ak je plod príliš aktívny na pohyb? Je to znak toho, že plod je v strese? Tu sú rôzne možné príčiny.

1. Vplyv jedla a nápojov konzumovaných tehotnými ženami

Pohyb plodu v maternici ovplyvňuje príjem potravy a nápojov, ktoré konzumujete. Druhom jedla, ktoré spôsobuje, že je plod príliš aktívny, sú sladké jedlá a nápoje.

Citujem z Drogy, nápoje s vysokým obsahom kofeínu môžu tiež spôsobiť, že pohyby plodu budú aktívnejšie ako zvyčajne.

Po spustení z webovej stránky Kids Health môže konzumácia nápojov s vysokým obsahom kofeínu počas tehotenstva ovplyvniť stav plodu.

Napríklad potrat až po možné komplikácie tehotenstva. Aj keď je pohyb plodu príliš aktívny, je prirodzená vec, mali by ste sa vyhnúť kofeínu, ktorý je príčinou aktívneho dieťaťa v žalúdku.

2. Tehotná s dvojčatami

Ak nosíte dvojčatá, bude sa pohybovať príliš aktívne, pretože musí zdieľať úzky maternicový priestor s bratom. Vo veku plodu 11-14 týždňov tehotné ženy cítia pohyb drobca a sú aktívnejšie pri vstupe do druhého trimestra.

3. Tehotenstvo druhého dieťaťa

Príčinou prílišnej aktivity plodu je aj tehotenstvo druhého dieťaťa. Dôvodom je, že žalúdky tehotných žien sú citlivejšie, pretože cítili predchádzajúce tehotenstvo.

4. Veľkosť plodu sa zväčšuje

To je príčinou toho, že váš drobec je príliš aktívny, pretože priestor v žalúdku sa zužuje. Detské kopance v 20. a 30. týždni pociťujú tehotné ženy veľmi odlišne.

V treťom trimestri budete cítiť, že sa plod pohybuje čoraz častejšie.

V treťom trimestri vývoja plodu začali počuť zvuky zvonku a reagovať na ne pohybom. Ak ste v miestnosti, ktorá je dosť hlučná, plod sa bude pohybovať kopaním alebo lakťovaním do maternice.

Plod je príliš aktívny na to, aby sa pohyboval, nie je nebezpečná vec

Nadmerne aktívny plod je často spojený s aktívnym stavom dieťaťa neskôr v živote. Príčina prílišnej aktivity plodu je však aj odpoveďou na to, čo tehotná žena cíti.

Možno niektoré z vás trápi stav príliš aktívneho pohybu plodu. Ale nebojte sa, je to normálne.

Citujem z Drogy, aktivita plodu v maternici má 4 úrovne, neaktívna, mierne aktívna, aktívna až po veľmi aktívnu.

Keď plod tvrdo spí, pohyb nie je príliš cítiť. Ale keď relaxuje, môže kopať, lakť, až sa ti to krúti v bruchu.

Čím väčšia je veľkosť plodu, priestor v maternici sa obmedzuje, takže jemné pohyby môžu byť dosť tesné.